Alfabetisk liste over land for romvesener

Intergalaktisk reisende sin guide til Jorden og Alfabetisk liste over land for romvesener.
Sammenstilt av Det Galaktiske Byrå for Kulturelle Studier, Avdeling for Planetarisk Utforskning og NASA


A: Australia

Beskrivelse: Et stort landområde som ofte blir forvekslet med en landsdekkende dyrehage.
Reisetips: Ved ankomst kan du bli overveldet av lokalbefolkningens entusiasme for å tilby deg øl og grillet kenguru. Høflig avvisning anbefales med mindre fordøyelsessystemet ditt er kompatibelt med ild og anger.

B: Brasil

Beskrivelse: Et livlig land kjent for sin årlige ritualistiske samling kalt “Karneval,” der mennesker bruker fjær og danser for å påkalle glede, mens deres politiske system danser rundt fremgang.
Reisetips: Forbered deg på å forklare hvorfor du ikke har samba-rytme kodet inn i DNA-et ditt. Lokalbefolkningen kan bli bekymret.

C: Canada

Beskrivelse: Et fredelig, snødekt område hvor mennesker bruker unnskyldninger som kommunikasjonsform.
Reisetips: Kanadiere er ekstremt høflige og kan tilby deg et stoff kalt “lønnesirup.” Det er klebrig, så unngå å bruke det som drivstoff for romskipet ditt.

D: Danmark

Beskrivelse: Et lite, velordnet sted hvor mennesker lever i perfekt harmoni med sykler og møbler kalt “Björkflørgen.”
Reisetips: Ikke prøv å montere deres flatpakkede møbler med laserverktøy. Det gjør dem bare enda mer triste.

E: Egypt

Beskrivelse: Mest kjent for store, trekantede strukturer som feilaktig ble identifisert som landingsplattformer for romskip. (Beklager, det var for 4000 år siden – nå er det leilighetsbygg.)
Reisetips: Unngå å nevne om du har vært på andre planeter. De har ventet på deg siden pyramidene, og nå blir det bare kleint.

F: Frankrike

Beskrivelse: Et sted hvor mennesker uttrykker sin kjærlighet for brød, ost og eksistensiell fortvilelse.
Reisetips: Hvis du blir tilbudt noe som heter «snegler,» husk at menneskemat ikke alltid er så fiendtlig som den ser ut. Bare… vær forberedt.

G: Tyskland

Beskrivelse: Et høyeffektivt samfunn hvor til og med pølsene er konstruert med presisjon.
Reisetips: Prøv å ikke le av hvor alvorlige de er om punktlighet, ellers kan de anta at du er defekt.

H: Ungarn

Beskrivelse: Nei, dette er ikke en nasjon av sultne mennesker. Faktisk har de et rikt kjøkken, men navnekonvensjoner kan være forvirrende.
Reisetips: Nevn “gulasj,” og du vil bli behandlet som en konge. Eller i det minste ikke ved et uhell vaporisert.

I: Italia

Beskrivelse: Et vakkert land hvor mennesker primært kommuniserer gjennom håndbevegelser og dramatiske ansiktsuttrykk.
Reisetips: Vær forsiktig med dine romvesen-vedheng – etterligne deres bevegelser kan utilsiktet signalisere «krig» eller «jeg tar din siste pizzabit,» begge betraktes som ekstreme fornærmelser.

J: Japan

Beskrivelse: En teknologisk avansert øynasjon hvor mennesker har utviklet avanserte roboter og en nær-religiøs besettelse for animert kunst.
Reisetips: Ikke anta at alle automater dispenserer mat. Noen dispenserer eksistensiell krise.

K: Kasakhstan

Beskrivelse: Ofte forvekslet med en komisk framstilling av seg selv, men Kasakhstan har faktisk enorme sletter, nomadiske tradisjoner og en uforståelig følelse av å være med på spøken.
Reisetips: Ikke spør lokalbefolkningen om de kjenner Borat. De har hørt den før.

L: Liechtenstein

Beskrivelse: Et lite innlandsland som ofte blir oversett, selv av jordboere. Du legger kanskje ikke merke til det på kartene dine, men det er greit – det gjør ingen andre heller.
Reisetips: Ikke bekymre deg for å besøke. Du har sannsynligvis allerede passert det uten å merke det.

M: Mexico

Beskrivelse: Berømt for sitt komplekse kjøkken og enda mer komplekse politiske historie. Mexico er et livlig land med krydret mat og livlig musikk.
Reisetips: Ikke anta at din utenomjordiske toleranse for varme vil hjelpe med de lokale chiliene. Mange har prøvd; få har overlevd uten planetarisk medisinsk inngripen.

N: New Zealand

Beskrivelse: Et rolig land som ofte forveksles med et filmsett på grunn av sine vakre landskap og merkelige innbyggere – kjent lokalt som «hobbits.»
Reisetips: De fleste innbyggerne er vennlige, men unngå de gigantiske fuglene. De husker fortsatt den siste romveseninvasjonen (det var lenge siden, men de bærer nag).

O: Oman

Beskrivelse: Et fredelig sultanat på Den arabiske halvøy, hvor menneskene har perfeksjonert kunsten å være gjestfrie og lage dessertlignende ørkener.
Reisetips: Ikke spør om en oase – det er ikke som på filmene. Du får sand og dadler, og du kommer til å like det.

P: Peru

Beskrivelse: Berømt for sine gamle ruiner og mystiske geoglyfer, som menneskene hevder definitivt ikke ble laget av romvesener. (Wink.)
Reisetips: Nekt for all innblanding med Nazca-linjene, ellers kan du bli fast i å gi historiske turer.

Q: Qatar

Beskrivelse: En rik nasjon med store oljeinntekter, der mennesker har utviklet en fascinasjon for luftkondisjonerte stadioner midt i ørkenen.
Reisetips: Bruk din mest pustende romdrakt – det er varmere enn en supernova der nede.

R: Russland

Beskrivelse: Et stort, kaldt land hvor mennesker har perfeksjonert kunsten å se miserable ut, men samtidig være voldsomt stolte.
Reisetips: Du vil bli tilbudt vodka. Aksepter det – det er visst hvordan de overlever vintre og tvilsomme myndigheter.

S: Sveits

Beskrivelse: Et fjellrikt land hvor mennesker har mestret kunsten å være nøytrale, lage sjokolade og skjule ting i banker.
Reisetips: Ikke ta parti i politiske debatter. Bare nyt osten.

T: Thailand

Beskrivelse: Et tropisk paradis kjent for sin livlige gatefood-scene og det faktum at mennesker her lager mat som er så krydret at det overskrider menneskers smertegrense.
Reisetips: Tilnærm deg deres «sterke» retter med samme forsiktighet som du ville gjort med et sort hull.

U: Storbritannia

Beskrivelse: Et kongedømme som en gang styrte mesteparten av planeten, men nå hovedsakelig eksporterer tørr humor og TV-programmer om baking.
Reisetips: Hvis du blir invitert til te, er det en sosial ritual du må delta i. Ikke ta feil av sconene for meteoritter – de er en delikatesse.

V: Vatikanstaten

Beskrivelse: Et lite religiøst knutepunkt styrt av én mann som bærer imponerende hatter og taler på vegne av en svært gammel bok.
Reisetips: Unngå å stille spørsmål ved lokalbefolkningens metafysiske tro – dette området har hatt noen problemer med det før.

W: Wakanda

Beskrivelse: Oops! Feil univers.

X: [Foreløpig ubebodd]

Beskrivelse: Jorden har ennå ikke tildelt et land som starter med bokstaven X. Som en gest av velvilje kan du kanskje foreslå å opprette et under ditt besøk.

Y: Jemen

Beskrivelse: Et komplekst og historisk rikt land som for tiden opplever mer politisk uro enn en gjennomsnittlig supernova.
Reisetips: Det er nok best å observere fra bane.

Z: Zimbabwe

Beskrivelse: Et vakkert land med en turbulent fortid, men et folk som er kjent for sin utholdenhet. Menneskene her er eksperter på å overleve både økonomisk kollaps og spørsmål om landets eierskap.
Reisetips: Ikke tilby økonomiske råd, uansett hvor avansert din sivilisasjon er. De har hørt alt før.

Verdens land alfabetisk

Kommentarer

kommentar