50 shades of Postman Pat ble for drøy for norsk kino
Hovedpersonen Postmann Pat i den engelske sjokkfilmen “50 shades of Postman Pat” er en av landets mest berømte skuespillere. Han hadde egentlig trukket seg tilbake fra filmbransjen og stiftet familie. Dessverre hadde han problemer med å forsørge familien sin. Og en dag får Postmann Pat tilbud om å spille i en film. På forhånd fikk han ikke vite hva filmen handlet om, men ble lovet at alle han økonomiske bekymringer skulle forsvinne.
I 50 shades of Postman Pat blir han trukket inn i hårreisende og uvirkelige scener. Scener som innebærer sadomasochisme, smerte, tortur og utnyttelse. Postmann Pat har slått seg opp på underslag og korrupsjon i det britiske postvesenet. En dag møter han den unge og uskyldige budbilsjåføren Sarah.
Siden masochisme er definert som en psykisk lidelse og filmen var unormalt voldelig ble filmen forbudt i henhold til paragraf 382, som dreier seg om voldsskildringer. Medietilsynet kan informere at svært få filmer blir forbudt i våre dager. Når filmen handler om psykiatriske lidelser, vold, sex og forsinka postleveranser ble de nødt til å forby filmen.
Dokumentaren bak 50 shades of Postman Pat
Skulle du ville vite mer om tilstanden i britisk film kan du se dokumentaren “Postman Pat behind the scenes”, som handler om Postmann Pat. Den forteller en uvirkelig og usminket historie om en lurvete bransje og et land i fattigdom. Dokumentaren virker som den er like radbrukket som resten av landet.
Om du likevel har lyst å se filmen, kan den kjøpes på Ebay. Selv om de fleste land har forbudt den finnes den i hopetall til salgs på det populære nettstedet.
Les også om Strandselgere et økende problem på Solastranden.